Kakor

Vår webbplats använder kakor (cookies). Vi behöver därför ge dig information om kakorna så att du kan bedöma om du vill samtycka till dem.

Vi använder kakor för att:

  • Ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

  • Få statistik över våra besökare.

  • Webbplatsen ska vara säker.

Kakor som fmi.se sparar i din webbläsare

Rätt besökare på rätt server

Vi använder en molntjänst för driften av vår webbplats. Molntjänsten består av flera olika webbservrar. Kakan ARRAffinity styr dina sidvisningar till en och samma webbserver så att molntjänsten kan fördela besökare mellan servrarna på ett bra sätt. Kakan raderas när du stänger din webbläsare.

Säkra formulär

På några ställen på vår webbplats har vi formulär som du kan fylla i. Kakan __RequestVerificationToken används där för att förhindra att någon manipulerar kommunikationen mellan din dator och servern. Den raderas när du stänger din webbläsare.

Verktyget som läser upp text

Vår webbplats har ett verktyg som gör att du kan få texten uppläst. När du anpassar inställningarna i detta verktyg sätts några kakor (namnen börjar på __ba och rwebooks) som sparar dina inställningar. Kakorna sparas i ett år.

Rutan som informerar om kakor

Om du klickar på ”jag godkänner” i rutan som informerar om att webbplatsen använder kakor sätts en kaka som heter accept_cookies. Den gör att rutan med kakinformation inte visas mer. Kakan sparas i ett år.

Kakor från andra parter när du besöker fmi.se

Användarstatistik

Vi använder Google Analytics för att få information om våra besökare. Bland annat hur många som besöker webbplatsen, hur de navigerar till och på webbplatsen och vilken teknik de använder. Informationen sparas anonymt men det finns en teoretisk möjlighet att ditt agerande skulle kunna kopplas samman med dig som person. Google använder informationen främst för att kunna erbjuda sina användare statistik, men även för att själva kunna analysera beteenden på nätet.

Dessa kakor kommer från domänerna google.com och gstatic.com och har namn som _ga, _gid, _gat_gtag_xxx, DV, 1P_1AR, CONSENT, ANID och NID. Kakorna sparas i upp till två år

Om du vill undvika kakor

Du kan ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar lagring av kakor. Alternativt så att du får information varje gång en webbplats vill lagra en kaka. I din webbläsare kan du också radera tidigare lagrade kakor. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Konsekvenser om du inte accepterar våra kakor

Om du inte accepterar kakorna får vi ett sämre underlag för att följa upp användningen av webbplatsen och förbättra den. Funktionen för att spara inställningar på webbplatsen kan sluta fungera liksom möjligheten att skicka in formulär på ett önskat sätt.

Senast uppdaterad 2019-12-03