Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

Söktjänster

Sök företag

Sök bland landets registrerade mäklarföretag. Du kan också se vilka registrerade mäklare som bedriver sin förmedling i respektive företag.

Snabbsök

I rutan "snabbsök" kan du söka efter ett företags namn eller adress. Tänk på att ett företag kanske inte heter samma sak som kedjan som det är knutet till. Ofta finns det inom kedjorna ett eller flera lokala företag på olika orter. Ett företag som tillhör Areal kan till exempel heta "NN firma i X-stad AB".

Det är bara företag där mäklare bedriver sin förmedling som ska vara registrerade. Förmedlingen sker ofta i andra företag än det "översta" företaget i kedjan. Därmed är det inte säkert att "kedjeföretaget" är registrerat. Ett registrerat företag kan dock ange att det är knutet till en kedja. Då visas kedjenamnet inom parentes efter företagets namn och är då sökbart.

Förslag visas varefter du skriver. Du kan välja ett av förslagen för att få mer information om just det företaget.

Om du istället vill få fram alla företag som heter exempelvis "Bobutiken" skriver du Bobutiken i fritextfältet. Ignorera de sökförslag som visas. Tryck istället på enter på tangentbordet, eller klicka på "Sök".

Avancerad sökning

Om du vill få ett mer exakt sökresultat klickar du på "Fler sökalternativ". Då kan du välja att söka specifikt efter egenskaperna företagsnamn, stad, län och kommun. I fältet företagsnamn kan du även söka efter det kedjenamn eller varumärke som företaget tillhör.

Du kan även anpassa och filtrera din sökning genom att kombinera flera av dessa egenskaper.

Företag och kontor

I fastighetsmäklarregistret har varje företag information om vilka kontor (verksamhetsställen) som finns inom företaget. Ett företag som har postadress i Stockholm kan till exempel ha kontor både i Stockholm, Göteborg och Malmö. Varje företag har minst ett kontor. 

Om du söker efter en geografisk plats får du träffar både på företag som har sin postadress på platsen och företag som har ett kontor där. Om du bara vill få träffar där företaget har ett kontor på platsen, dvs ignorera företag som bara har sin postadress där, kan du avmarkera kryssrutan med detta alternativ. 

Vanliga frågor om sök mäklarföretag