Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

Bli mäklare

Utländska fastighets­mäklare

Arbetar du som fastighetsmäklare i ett annat land? Här hittar du information om vad som gäller för dig om du vill jobba som fastighetsmäklare i Sverige.

Om du har en utländsk mäklarutbildning från ett land utanför EES och Schweiz kan det finnas möjlighet att få tillgodoräkna sig denna som en del av den svenska fastighetsmäklarutbildningen. Tillgodoräknandet görs i så fall av ett universitet eller en högskola som har bedömt att den utländska utbildningen motsvarar något eller några av de ämnen som ingår i den svenska fastighetsmäklarutbildningen. FMI gör inga sådana bedömningar och kan inte heller lämna upplysningar om universitetens eller högskolornas prövning av dessa frågor.

Jobbar du som fastighetsmäklare i en EES-stat eller i Schweiz? Då har du under vissa förutsättningar möjlighet att arbeta som fastighetsmäklare i Sverige. Här kan du läsa mer om hur du kan få dina utländska yrkeskvalifikationer erkända. Du hittar även information om vad som krävs för att få en tillfällig registrering i Sverige.

 

Senast uppdaterad 2023-12-20