Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

2024

Film om allmän riskbedömning

Samordningsfunktionen mot penningtvätt och finansiering av terrorism har tagit fram en film om den allmänna riskbedömning som alla verksamhetsutövare är skyldiga att göra enligt penningtvättslagen. Filmen riktar sig särskilt till bland annat fastighetsmäklarföretag.

Du som är verksamhetsutövare och lyder under penningtvättslagen är skyldig att göra en riskbedömning av din verksamhet. Det handlar om att kartlägga och analysera sårbarheter så att du kan motverka att verksamheten utnyttjas för att tvätta pengar eller finansiera terrorism.

Den nya filmen är tänkt som ett stöd för verksamheter i arbetet med att ta fram och underhålla en allmän riskbedömning. Enligt våra penningtvättsförskrifter ska den allmänna riskbedömningen för registrerade fastighetsmäklarföretag uppdateras varje år eller vid behov. 

Filmen består av tre delar och tar bland annat upp exempel på vad en allmän riskbedömning ska innehålla samt konkreta tips på hur du kan tänka när du skapar den. Du kan välja att se filmen i sin helhet eller en del i taget.

Filmen finns att se hos polisen som leder den nationella samordningsfunktionen mot penningtvätt och finansiering av terrorism där bland annat FMI ingår. Du hittar den via länken nedan.

Senast uppdaterad 2024-09-09