Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

2023

Nu kan mäklarföretag använda mina sidor

Sitter du i styrelsen eller är vd för ett aktiebolag som är registrerat hos FMI? Då kan du från och med nu du logga in på mina sidor och företräda ditt företag.

Mina sidor har sedan lanseringen 2021 blivit en uppskattad och välanvänd service för mäklare som vill se och ändra sina uppgifter. Nu breddar vi användningsområdet så att även företag kan utföra vissa tjänster.

Aktiebolag först ut

Initialt är det företrädare för aktiebolag som kommer att kunna använda mina sidor för företag. Om användningen fungerar som tänkt hoppas vi kunna släppa på fler bolagsformer framöver.

För att få företräda det registrerade aktiebolaget krävs att du antingen är vd eller ordinarie styrelseledamot i det registrerade företaget. Kontrollen görs mot Bolagsverkets register vid varje inloggning. 

Så loggar du in

Logga in på mina sidor med din e-legitimation som vanligt. Om du är behörig att representera att registrerat aktiebolag (se ovan), kommer du att kunna byta mellan dig själv som privatperson och ditt företag. Det gör du i så fall i webbplatsens sidhuvud.
 

Skärmklipp som visar att det går att byta mellan att företräda sig själv och sitt mäklarföretag genom en rullgardinsmeny i webbplatsens sidhuvud.

Vad företag kan göra på mina sidor

Inledningsvis kommer en företagsrepresentant att kunna:

  • Se vilka uppgifter om företaget som finns i FMI:s register.
  • Hämta ut registerutdrag i pdf-format.
  • Hämta ut fakturakopior i pdf-format från och med 2024.
  • Begära avregistrering.
  • Se status för företagets ansökan.

Under 2024 kommer utbudet att breddas, så att företag även kan ändra kontaktuppgifter och kontor samt meddela ändring av företagets styrelse, vd och ägare.   

Hör av dig med återkoppling

Vi tar gärna emot synpunkter från dig som använder mina sidor. Hör av dig till kommunikation@fmi.se om du råkar ut för fel eller har förslag på hur vi kan göra tjänsten bättre.

Logga in

Sugen på att testa? Logga in med din e-legitimation och se vilka uppgifter ditt företag har i registret.

Mina sidor
Senast uppdaterad 2023-11-21