FMI-jurister på praktik

På FMI får medarbetarna chansen att under två dagar praktisera på ett mäklarkontor. Tanken är att vi som tillsynsmyndighet ska få större inblick och förståelse för hur mäklarens vardag ser ut. Under praktiken deltar vi i allt från värdering och visning till kontraktsskrivning.

Elin Häggeborn, jurist på FMI på sin praktikplats Fastighetsbyrån. Rickard Lindstedt, jurist på FMI (till höger i bild) tillsammans med Johan Larsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Elin Häggeborn, jurist på FMI på sin praktikplats Fastighetsbyrån. Rickard Lindstedt, jurist på FMI (till höger i bild) tillsammans med Johan Larsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Under våren har Elin Häggeborn praktiserat hos bostadsrättsspecialisterna på Fastighetsbyrån.

– Det var två mycket trevliga dagar. Mäklarna tog sig verkligen tid och engagerade sig i att visa mig hur de arbetar. Det var intressant och lärorikt att få följa de olika momenten i praktiken och se mäklarnas vardag, säger Elin.

– Jag tar med mig hur varierande deras arbete är. De ska hantera massvis med kundkontakter och olika personligheter, men också utföra mycket administration och har många regler att efterleva. Jag tror att det är ett roligt och varierande, men också krävande yrke.

Bra att få insyn

Rickard Lindstedt har praktiserat hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Jag tyckte praktiken var väldigt bra med många olika moment. Jag fick insyn i att mäklarna gör mycket värderingar och träffar många olika typer av människor, säger Rickard.

Det var en stor bredd på de objekt som han fick följa med mäklaren till.

– Rollen som mäklare kräver stor flexibilitet och mycket nätverkande, och jag blev imponerad över den goda lokalkännedomen, fortsätter Rickard.

Praktiken har tagits emot med positiva reaktioner från branschen. Mäklarkontoren vill gärna att vi kommer på besök och till hösten kommer fler jurister att göra praktik hos mäklare.

Senast uppdaterad 2022-06-21