Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

2022

Fler uppgifter på mina sidor

Från och med idag kan du som är mäklare se information om dina årsavgifter, försäkringar och ärenden på mina sidor. Du kan också ladda ner ett registerutdrag i pdf-format.

Alla registrerade mäklare kan logga in på mina sidor med Bank-id eller Freja eID+. Där går det sedan tidigare att ändra kontaktuppgifter, byta arbetsplats, meddela ny ansvarsförsäkring och begära avregistrering. Det går också att se uppgifter om sin registrering ur fastighetsmäklarregistret.

– Nu utvidgar vi den delen så att mäklarna kan se ännu fler uppgifter om sig själva. Det ökar transparensen och gör det enklare att säkerställa att FMI har rätt uppgifter, säger Anders Astonsson, kommunikationsansvarig på FMI.

De tillkommande uppgifter det handlar om är:

  • Nuvarande och tidigare ansvarsförsäkringar.
  • Status för årsavgifter de senaste fem åren.
  • En lista med de ärenden som mäklaren förekommer i.

Mäklaren kommer också att kunna ladda ner uppgifterna i en pdf-fil, ett så kallat registerutdrag.

Närmar sig 1 000 inloggningar per månad

Mina sidor lanserades 2021 och har blivit en uppskattad plats för självservice.

– Många mäklare verkar ha hittat dit, så det känns väldigt roligt att vi kan fortsätta utveckla mina sidor. Vi har nästan 1 000 inloggningar varje månad, säger Anders Astonsson.

Hittills i år har FMI tagit emot 779 mäklaransökningar, 359 företagsansökningar och 388 avregistreringar via mina sidor.

– Bara den senaste månaden har vi dessutom fått in nästan 200 ändringar av kontaktuppgifter, var man arbetar och nya försäkringsintyg den vägen, säger Anders Astonsson.

Och utvecklingen fortsätter under nästa år. 

– Nästa steg är att vi planerar för att mäklaren ska kunna ladda ner en kopia av sin faktura för årsavgiften. Sen vill vi så klart gärna att även företag ska kunna göra fler saker än att bara ansöka på mina sidor. Så det har vi också börjat nosa på, avslöjar Anders Astonsson.

Skärmdump som visar FMI:s mina sidor för mäklare.

Den sista november utökas mina sidor på fmi.se med mer information om mäklarens registrering.

Senast uppdaterad 2022-11-30