Hoppa till huvudinnehåll

💡 Testa även våra tjänster där du kan söka mäklare, företag och nämndbeslut

2020

Turbulenta tider råder i samhället

Det råder turbulenta tider. Den pågående coronapandemin påverkar hela samhället och inte minst fastighetsmarknaden och mäklarbranschen.

Hur kraftiga de negativa samhällsekonomiska följderna blir beror så klart på hur länge pandemin pågår och hur omfattande åtgärderna blir för att minska smittan. Vi ser nu att både staten och enskilda aktörer försöker att mildra de negativa konsekvenserna genom politiska beslut, samarbeten och kreativa lösningar.

Vi förstår att det finns många utmaningar för mäklare att bedriva sin verksamhet under de förutsättningar som råder men vi ser också här att det leder till nya, innovativa arbetssätt, exempelvis genom att hålla visningar digitalt. Kanske kan krisen leda till en snabbare utveckling av digitala lösningar som både mäklare och konsumenter kommer ha glädje av i framtiden.

Pandemin går naturligtvis inte obemärkt förbi heller på FMI. Vår verksamhet rullar på hittills trots att vi har gjort anpassningar utifrån rekommendationerna om social distansering. Än så länge har vi kunnat upprätthålla vår servicenivå till mäklare, blivande mäklare och allmänheten på ett bra sätt.

Gunilla Paulsson
myndighetschef FMI

Porträttbild på FMI:s myndighetschef.

FMI:s myndighetschef Gunilla Paulsson konstaterar att samhället står under stora utmaningar som även påverkar fastighetsmarknaden och mäklarbranschen.

Senast uppdaterad 2020-03-26