Hur ligger ni till med mitt företags ansökan - hur lång handläggningstid ska jag räkna med?

Vi får in allt fler ansökningar från mäklarföretag ju närmare årsskiftet vi kommer. I skrivande stund (22 december) har vi en genomsnittlig handläggningstid på ungefär en månad från att ansökan är inkommen och betald.

Så länge det bedrevs förmedling i ditt företag före 1 juli 2021, och företaget har ansökt senast 1 januari 2022, så får mäklare fortsätta att bedriva sin förmedlingsverksamhet i företaget tills beslutet i ansökningsärendet är klart.

Om det började bedrivas förmedlingsverksamhet i företaget efter 1 juli 2021, eller om företaget har ansökt om registrering efter 1 januari 2022, måste företaget däremot avvakta FMI:s beslut innan någon får bedriva förmedling i det.

Säkerställ att du har fått en automatisk mejlbekräftelse med ett diarienummer till den e-postadress som du angav när företaget ansökte. Detta mejl ska du ha fått direkt efter att du skickade in företagets ansökan. Kontakta oss om du inte har fått ett sådant mejl eller om du är osäker på om företaget har ansökt. I övrigt kan du avvakta FMI:s beslut som alltså kan ta en månad eller till och med mer i vissa fall.

Senast uppdaterad 2021-12-22