Hej!
Vad kan vi hjälpa dig med?

Nyhetsbrev

I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om de senaste besluten från Disciplinnämnden, en mäklare som hyrde ut till säljare och brist i kontrollskyldigheten när en mäklaren inte kontrollerade servitut.

FMI:s nyhetsbrev 22 september

Slut på övergångsperiod för återregistrering – från första oktober gäller kunskapsprov

Sedan 1 januari har FMI tillämpat övergångsregler för den som varit avregistrerad längre än fem år och vill ansöka om återregistrering. Under övergångsperioden har den som ansöker kunnat välja mellan att ansöka med stöd av utbildningsbevis eller genom att avklara ett kunskapsprov.  

Läs hela nyheten

Nämndens beslut i augusti

I augusti beslutade FMI:s disciplinnämnd om 31 erinringar, 29 varningar och tolv återkallelser. Mängden beslut beror på många ärenden om betalning av årlig avgift. 

Nämndbeslut augusti 2022

Se till att säljaren har energideklaration

En mäklare varnas för vilseledande marknadsföring om energideklaration. Mäklaren har marknadsfört en bostad med informationen att säljaren tänkte avtala bort energideklarationen.

Läs hela nyheten

Enkät till mäklare och konsumenter

I dagarna skickar vår partner Mistat ut en e-postenkät till mäklare och konsumenter. Enkäten innehåller både allmänna frågor om FMI och frågor om lockpriser i bostadsannonser.

Om vår enkät

Visselblås om penningtvätt

Du som har kopplingar till mäklar­branschen kan kontakta FMI om du får veta att någon där bryter mot regler om penning­tvätt. Genom att använda vår vissel­blåsar­funktion är du garanterad anonymitet och har ett lagstadgat skydd mot repressalier.

Visselblåsning

Läs fler nyheter i vårt nyhetsarkiv

Vårt senaste nyhetsbrev

Följ oss på LinkedIn

Vi finns på LinkedIn. Gå in och följ vår sida för att ta del av nyheter och aktiviteter. Gilla, kommentera och dela våra inlägg så hjälper du oss i vårt arbete för en trygg fastighetsförmedling.

Fmi på LinkedIn

Vi är FMI

Det är vi som är tillsynsmyndighet för fastighetsmäklarbranschen. Vi ser till att alla mäklare och mäklarföretag är registrerade och kontrollerar att de utför sina uppdrag på ett korrekt sätt.

Om oss
FMI:s myndighetschef Gunilla Paulsson står framför en skylt som det står Fastighetsmäklarinspektionen på.

Frågor och svar

Vissa frågor får vi oftare än andra. De frågorna har vi samlat här på webben, så att du själv kan söka reda på svaret.

Frågor och svar
Ansökan om att bli registrerad mäklare Avregistrering Årsavgift för mäklare